Vroegefasefinanciering

De Vroegefasefinanciering (VFF), is een risicodragende geldlening die moet worden terugbetaald. Deze lening kan een uitkomst zijn voor innovatieve starters en MKB-ondernemingen die moeite hebben met het vinden van een financier, bijvoorbeeld omdat het investeringsrisico te hoog wordt ingeschat. Omdat het ontvangen van een VFF kan worden gezien als een soort garantie dat de innovatie kansrijk is, kan deze lening hen over de streep trekken.

Hoogte van de lening
De hoogte van lening wordt onder meer bepaald door het type organisatie dat VFF aanvraagt:

  • voor innovatieve starters geldt een maximale lening van € 350.000;
  • voor kleinere MKB-ondernemingen (minder dan 50 medewerkers en maximaal € 10 miljoen jaaromzet) is dat bedrag € 157.500;
  • en voor middelgrote MKB-ondernemingen (minder dan 250 medewerkers, een jaaromzet van maximaal €  50 miljoen  of een jaarlijks balanstotaal van € 43 miljoen) bedraagt de maximale lening € 122.500.

Intentieverklaring van toekomstig investeerder verplicht
Als een onderneming van VFF gebruik wilt maken, moet zij een op substantiële groei gericht businessplan hebben en een vernieuwings- of vroegefaseplan. Belangrijk is ook dat dat de onderneming een intentieverklaring kan overleggen van een toekomstige investeerder. Dit zijn drie belangrijke voorwaarden om een VFF-aanvraag te kunnen indienen.

Dit wordt er over ons gezegd

Overname Fotostudio

Jaco de Hoog

Pro6 Advies begeleidde mij bij de overname van een fotostudio, en hoe ! Milo Groot Obbink wist precies hoe je een bank moet benaderen en hoe je een lening aanvraagt. Ik ben vooral te spreken over het prettige persoonlijke contact.

Pro6 Advies werkt samen met

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.