Wij zijn experts in het starten van een eigen bedrijf | pro6advies

Bedrijf starten met een WW-uitkering

Start u met een WW-uitkering een bedrijf, dan krijg je te maken met:
1) hoe worden winsten uit mijn bedrijf verrekend met de WW
2) welke ondersteuning is er voor WW-ers die een bedrijf starten
3) hoe vraag ik een startersperiode van 26 weken aan
4) is mijn bedrijf haalbaar
5) scholingsvoucher 50-plussers 
6) ondernemingsplan
 

Inkomsten bedrijf en WW

Tijdens de startersperiode van 26 weken ontvang je 29% minder WW. De inkomsten uit je bedrijf in deze periode mag je volledig behouden. Na afloop van de startersperiode bepaal je samen met het UWV hoeveel uur per week je niet meer beschikbaar bent voor de arbeidsmarkt; voor deze uren ontvang je geen WW. Hoe dat er voor jouw precies uitziet leggen we in een persoonlijk gesprek uit.

Pro6 Advies is partner van UWV. Wij weten wat de regels van het UWV voor jouw situatie betekenen.


Ondersteuning voor WW-ers 

Sinds 1 januari 2019 is het mogelijk dat UWV de kosten van begeleiding bij het starten van een bedrijf vergoed voor WW-ers. Dit geldt voor die mensen die door de verzekeringsarts als minder dan 35 % arbeidsongeschikt zijn verklaard na afloop van de ziektewetperiode. Dit is voor vele van onze klanten fantastisch nieuws, omdat een eigen bedrijf vaak een prima alternatief is (en soms zelfs beter) dan een baan in loondienst.

 

Is mijn bedrijf haalbaar

De stap van een WW-uitkering naar een eigen bedrijf heeft nogal wat consequenties. Wij geven een onafhankelijk advies of je bedrijf haalbaar is. Daarbij kijken we naar je persoonlijke kwaliteiten, ervaring en netwerk, het bedrijfsidee, de marktontwikkelingen, concurrenten en je persoonlijke financiële situatie. We zijn er van overtuigd dat je met onze ervaring een betere beslissing neemt!


  

Dit wordt er over ons gezegd

Computerreparateur

Ben Plazier

Het grote voordeel van Pro6 Advies is dat ze bij je thuis komen. Het persoonlijke contact was voor mij het belangrijkste. Rob Videler van Pro6 Advies gaf steeds aan wat de juiste stappen waren op welk moment.

Pro6 Advies werkt samen met

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.