Bedrijf starten met een WW-uitkering

Start u met een WW-uitkering een bedrijf, dan krijg je te maken met:
1) hoe worden winsten uit mijn bedrijf verrekend met de WW
2) welke ondersteuning is er voor WW-ers die een bedrijf starten
3) hoe vraag ik een startersperiode van 26 weken aan
4) is mijn bedrijf haalbaar
5) scholingsvoucher 50-plussers 
6) ondernemingsplan
 

Inkomsten bedrijf en WW

Tijdens de startersperiode van 26 weken ontvang je 29% minder WW. De inkomsten uit je bedrijf in deze periode mag je volledig behouden. Na afloop van de startersperiode bepaal je samen met het UWV hoeveel uur per week je niet meer beschikbaar bent voor de arbeidsmarkt; voor deze uren ontvang je geen WW. Hoe dat er voor jouw precies uitziet leggen we in een persoonlijk gesprek uit.

Pro6 Advies is partner van UWV. Wij weten wat de regels van het UWV voor jouw situatie betekenen.


Ondersteuning voor WW-ers

De kosten van professionele begeleiding worden niet door het UWV vergoed. Die komen voor eigen rekening. Wel kun je gerichte cursussen via het scholingsvoucher aanvragen. Je moet dan wel ouder zijn dan 50 jaar. Kies je voor begeleiding door Pro6 Advies, dan betaal je zelf onze rekening. Bij de start van je bedrijf zijn onze kosten volledig aftrekbaar.

 

Is mijn bedrijf haalbaar

De stap van een WW-uitkering naar een eigen bedrijf heeft nogal wat consequenties. Wij geven een onafhankelijk advies of je bedrijf haalbaar is. Daarbij kijken we naar je persoonlijke kwaliteiten, ervaring en netwerk, het bedrijfsidee, de marktontwikkelingen, concurrenten en je persoonlijke financiële situatie. We zijn er van overtuigd dat je met onze ervaring een betere beslissing neemt!


  

Dit wordt er over ons gezegd

Huiswerkbegeleiding

Ik had allerlei ideëen maar wist niet waar ik moest beginnen of eindigen. Pro6 Advies heeft mij heel goed geholpen met structuur aanbrengen, een tijdspad uitzetten en een klankbord zijn. Het was erg plezierig te ervaren dat de adviseur aansluiting had met mij visie, waardoor zijn input nog waardevoller werd.

Pro6 Advies werkt samen met

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.